hygiene horeca

5 tips voor hygiëne in de horeca

Veilig en verantwoord ondernemen in de horeca

Sinds het coronavirus is iedereen steeds meer bezig met hygiëne. We wassen allemaal vaker onze handen en maken grondig schoon. In de horeca was schoon en hygiënisch werken altijd al heel belangrijk. Als café moeten we al jaren voldoen aan de Hygiënecode voor de Horeca, de HACCP. Je kunt dus met een gerust hart weer op het terras gaan zitten, want de horeca doet er alles aan om veilig en schoon te werk te gaan. In dit blog delen we 5 tips voor hygiënisch werken in de horeca.

1. Houd bedrijfskleding op het bedrijf

Werken je medewerkers in bedrijfskleding? Geef de kleding dan niet mee naar huis. Was alle outfits aan het eind van de dag op de juiste temperatuur om alle bacteriën te doden. Door de bedrijfskleding op de zaak te houden, voorkom je bovendien dat bacteriën van thuis meegenomen worden naar het werk.

2. Houd je producten vers

In de horeca werk je met eten. Hier moet je dus zorgvuldig mee omgaan. Zorg dat de producten altijd van goede kwaliteit zijn en bewaar ze in een professionele koelcel.

3. Let op de handhygiëne

De handen van je medewerkers moeten te allen tijde schoon zijn. Je kunt ervoor kiezen om te werken met handschoenen. Let er dan wel op dat de handschoenen vaak vervangen worden. Of laat de medewerkers regelmatig hun handen wassen en/of ontsmetten.

4. Kies voor wandtegels in de keuken

De keuken moet meerdere keren per dag worden schoongemaakt. Het is fijn wanneer dit snel en efficiënt kan. Daarom kun je kiezen voor wandtegels voor de keuken. Deze zijn makkelijk schoon te maken, ze zijn kras- en slijtvast en zijn goed bestand tegen de hitte van het fornuis.

5. Train je medewerkers

De horeca werkt veel met invallers en tijdelijke krachten. Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de hygiëneregels. Het kost misschien wat tijd om iedereen uitgebreid te instrueren, maar dit is wel belangrijk.

Geef een reactie