restaurant vloer

Waar moet een goede restaurantvloer aan voldoen?

Zo kiest u een geschikte horecavloer

Gaat u binnenkort een horeca onderneming starten of uw restaurant verbouwen? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een goede vloer voor in uw restaurant. In de horeca heeft u nu eenmaal een aantal dingen nodig om succesvol een restaurant te kunnen runnen, van een koelcel tot aan een veilige restaurantvloer. In dit blog vertellen wij u precies waar een goede restaurantvloer aan moet voldoen.

HACCP normen

Er zijn een heleboel factoren om rekening mee te houden wanneer u uw restaurantvloer gaat uitkiezen. Dit is dan ook een keuze die u goed moet overwegen. Een restaurantvloer dient bijvoorbeeld altijd te voldoen aan de HACCP normen. Dat wil zeggen dat de vloer 100% hygiƫnisch, vloeistofdicht en eenvoudig te desinfecteren moet zijn. Naast deze HACCP normen zijn er nog een aantal andere factoren die van invloed zijn op het gebruiksgemak van uw restaurantvloer. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende punten:

  • Kies een vloer die slijtvast en duurzaam is
  • Een antisliplaag maakt uw vloer extra veilig
  • Door te kiezen voor een naadloze vloer kunt u deze gemakkelijk reinigen
  • Het is ook belangrijk dat de vloer uw zware keukenapparatuur kan dragen
  • De vloer moet passen bij de stijl en uitstraling van uw restaurant

Welke vloeren zijn geschikt voor in een restaurant?

Door te kiezen voor een coatingvloer als restaurantvloer weet u zeker dat u voldoet aan de strenge eisen van de HACCP. Bovendien krijgt u dan ook een HACCP-certificaat. Coatingvloeren zijn slijtvast, duurzaam en voorzien van een antisliplaag. Ook zijn ze vanwege hun scherpe prijs geschikt voor praktisch ieder budget!

Geef een reactie