Second opinion bij darmklachten

Wat kun je het beste eten bij maag-darmklachten?

Uit eten met maag-darmklachten

Ga je lekker een avondje uit eten? Dan wil je natuurlijk onbezorgd genieten. De meeste mensen kijken in het restaurant zelf waar ze zin in hebben die avond. Helaas kan niet iedereen zo makkelijk uit dineren gaan. Heb je last van maag-darmklachten? Dan is het goed om van tevoren al te kijken wat er op de menukaart staat. Sommige dingen kun je zonder problemen eten en andere gerechten kun je beter vermijden. Wat kun je wel en niet eten met maag-darmklachten? Dat lees je hier.

Vermijd pittig eten

Zijn je darmen nogal gevoelig? Dan kun je het beste kiezen voor gerechten die niet al te pittig zijn. Sterk gekruid eten kan er namelijk voor zorgen dat de maag en darmen van slag raken. Pikant voedsel eten is niet gevaarlijk, maar kan wel zorgen voor ongemakkelijke krampen.

Eet niet te vet

Eten dat heel vet is kan minder goed door de darmen verwerkt worden. Bovendien kan heel vettig eten nogal zwaar op de maag liggen en zorgen voor dat vervelende brandende maagzuur. Wil je maagproblemen voorkomen? Dan kun je dus beter kiezen voor een wat lichtere maaltijd.

Tapas: goed idee!

Bij maag-darmproblemen is het aan te raden om kleine porties te eten. In een restaurant kun je je al gauw bezwaard voelen wanneer je de helft van je gerecht moet laten staan. Wil je dit ongemakkelijke moment voorkomen? Of wil je jezelf behoeden voor overeten? Dan is een tapas restaurant een goed idee. Hier kun je kleine hapjes bestellen. Neem genoeg tijd om het gerechtje te laten zakken en voel dan aan of je nog een ronde wilt bestellen of niet. Zo geef je jouw darmen genoeg tijd om het eten te verwerken.

Het is in ieder geval slim om van tevoren de menukaart van een restaurant te bekijken. Zo weet je zeker dat er iets op de kaart staat dat je zonder problemen kunt eten. Meer info over voeding en darmklachten kun je hier lezen.

Geef een reactie