Drie regels voor het reinigen van een keukenvloer

Drie regels voor het reinigen van een keukenvloer

De kunst van het schoonhouden van de keukenvloer

De keuken van je restaurant of café is een plek waar veel bedrijvigheid is. Personeel loopt naar binnen en naar buiten, eten en drinken worden geknoeid en vetresten hechten zich aan de vloer. Om je horecagelegenheid veilig en hygiënisch te houden is het belangrijk de keukenvloer dagelijks schoon te maken. Lees in dit blog de drie belangrijkste regels voor een schone en veilige keukenvloer.

De drie schoonmaakregels

Je keukenvloer schoonmaken bestaat grofweg uit drie verschillende stappen:

  • vegen
  • antislip reiniger en ontvettingsmiddel aanbrengen
  • dweilen met water en onverdund bleekmiddel

Verstandig is ook, om één keer per week, een extra stap toe te voegen aan het proces door met een harde natuurharenborstel de vloer te schrobben. Door dit na stap twee te doen, verwijder je extra hardnekkig vuil en vetresten.

Een schone vloer is een vetvrije vloer

Het ontvetten van de keukenvloer is belangrijk. Als er kleine vetrestjes achterblijven op de vloer, is het nagenoeg onmogelijk om deze goed te dweilen. Daarom is de extra stap met de natuurharen borstel ook zo belangrijk. Zitten er toch nog vetresten op de vloer? Begin dan opnieuw om de vloer spik en span te krijgen. Dat is goed voor de hygiëne en de veiligheid van je medewerkers.

Schoon en veilig

Het nadeel van een vloer waar veel vetresten op terecht komen, is dat deze nog wel eens glad is. Er zijn gelukkig veel schoonmaakmiddelen om dit tegen te gaan en je vloer slipvast te maken. Een andere manier om valpartijen te voorkomen en de werksituatie in je keuken veilig te houden, is door te investeren in anti-slipschoenen voor je werknemers. Dit vermindert de kans op ongevallen aanzienlijk en het maakt de vloer minder snel vies omdat ze alleen op het werk gedragen worden.

Heb jij ervaring met het schoonhouden van de keukenvloer van je horecagelegenheid? Wil je deze met ons delen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie