Tweedehands koelcel of vriescel

Waarom geen tweedehands koelcel of vriescel?

Waarom een nieuwe koelcel of vriescel belangrijk is

Denkt u erover om een (nieuwe) koelcel of vriezer aan te schaffen voor uw restaurant? Dan is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Denk hierbij aan de juiste afmetingen, isolatie en vloer. Overkoepelend is het vooral belangrijk dat u altijd voor een nieuwe cel gaat en niet voor een tweedehandse. Waarom? Lees snel verder voor het antwoord.

De juiste afmetingen van uw koelcel of vriescel

Het mooie aan een nieuwe koel- of vriescel is namelijk dat deze 100% voor u en uw horecazaak op maat gemaakt kan worden. Op deze manier kan deze op de meest praktische plek voor u worden geplaatst en kunt u hem zo handig mogelijk bevoorraden. Ook zorgen de juiste afmetingen ervoor dat hij zo energiezuinig mogelijk is. Het zou natuurlijk jammer zijn als u een te grote tweedehands vriescel heeft die onnodig veel energie verbruikt.

Kies de beste deur voor uw cel

Met een nieuwe vriescel kunt u zelf een deur kiezen voor erin. Een standaard draaideur van 80cm breed en 200cm is in elk geval de goedkoopste oplossing. Ook is het raadzaam om in de deuropening altijd te voorzien van een doorzichtig flappengordijn. Zo voorkomt u dat u, tijdens het in en uitlopen, teveel koude lucht verliest. Dat is wel zo efficiënt natuurlijk.

Ga voor de juiste vloer

Bij een nieuwe vriescel kunt u makkelijk zelf kiezen wat voor een vloer u erin wilt. Bij een tweedehands exemplaar is dit lastiger. Zo kunt u gaan voor een vriescel met een geïsoleerde vloer. Dat is handig als uw koelcel op een hogere verdieping staat om vochtplekken te voorkomen in het plafond eronder. Heeft u een grotere cel op de begane grond? Dan kunt u beter voor eentje gaan zonder geïsoleerde vloer. Dit omdat deze geen drempel heeft en u er dus makkelijker in en uit kunt met een kar of een container vol goederen.

Kies altijd een nieuwe koelcel

Kies dus altijd voor een nieuwe koelcel! Sterker nog: kies altijd voor een koelcel of een vriescel op maat. Zo weet u zeker dat u precies de soort cel heeft die u nodig heeft voor uw restaurant of café. Dat is naast praktisch ook nog eens energie- en kostenbesparend.

Heeft u een koel- of vriescel voor uw horecazaak? Dan zijn wij benieuwd naar uw ervaringen! Laat ze ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie