hotspot Amsterdam

Dagje Amsterdam? Bezoek dan deze hotspots!

De leukste dingen om te doen in Amsterdam

Na onze tip over een leuke locatie in Rotterdam, is nu onze hoofdstad aan de beurt. Er zijn namelijk genoeg leuke hotspots in Amsterdam die je zeker niet mag missen tijdens je bezoekje aan deze mooie stad. Lees dus snel verder!

Electric Ladyland

Op een steenworp afstand van het beroemde Anne Frank huis vind je een héél ander museum. Electric Ladyland is namelijk het enige museum ter wereld dat zich volledig richt op fluorescerende lichtkunst. Wanneer je hier binnenstapt wordt je direct overspoelt met het gevoel dat je in een droom terecht bent gekomen. Naast de grootse, zelfgebouwde en lichtgevende vormen bestaat de collectie ook uit verschillende soorten stenen die oplichten onder uv-lampen. Volgens de eigenaar van dit museum word je tijdens je bezoek ‘onderdeel van de tentoonstelling’ en er wordt aangeraden om dit museum op je eigen tempo te beleven.

Museum Vrolik

In dit museum is een zeer unieke collectie te aanschouwen. Museum Vrolik is namelijk volledig toegewijd aan de menselijke en dierlijke anatomie. Zo krijg je als bezoeker inzicht in de ontwikkeling van de mens, maar krijg je ook afwijkende preparaten te zien. Denk hierbij aan een siamese tweeling op sterk water of aan misvormde skeletten. Dit museum is daarom niet per se geschikt voor mensen met een zwakke maag, maar het is wél ontzettend interessant en leerzaam.

Cocktails drinken in de Pijp

Een leuke manier om je dag af te sluiten is met een lekkere cocktail in een typisch Amsterdams café zonder bravoure. Op de kaart vind je een uitgebreid cocktail assortiment met onder andere Gin & Tonic, Pornstar Martini, Dark & Stormy en Espresso Martini. Veel van deze cocktails gaan overigens ‘undercover’ met namen als Ginnegapper, Habbelebabs, Rauwdouwer en Gleuvenrijder. Dit zijn stoere en eigenzinnige cocktails zonder poespas, net als de bar zelf trouwens.

Geef een reactie