Waarom payrolling in de horeca ideaal is

Ontdek waarom de horecabranche kiest voor payrollen

In de horecabranche zijn heel veel ondernemers die kiezen voor payrolling. Maar waarom vinden eigenaren van hotels, restaurants en cateringbedrijven payroll zo aantrekkelijk? Ligt het aan de lage kosten? Of geeft de verminderde hoeveelheid werk de doorslag? In dit blog komt u het allemaal te weten. Wij vertellen u namelijk meer over de redenen van horeca eigenaren om te kiezen voor deze vorm van werkgeverschap. Bent u benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Bewaar de flexibiliteit

Wij gingen bij verschillende horecabedrijven langs om te ontdekken waarom zij voor payrolling hebben gekozen. Er zijn namelijk opvallend veel horecabedrijven die kiezen voor deze werkgeversvorm. Wij vroegen het de eigenaren en hoorden een belangrijke reden. De eigenaren van verschillende restaurants, cateringbedrijven en hotels gaven aan dat de horecasector heel erg wordt beïnvloed door het seizoen. Een restaurant of bar met een groot terras heeft in de zomer bijvoorbeeld veel meer gasten dan in de winter. De eigenaren van deze horecaondernemingen willen daarom niet altijd vast zitten aan een contract. Door voor een payrollconstructie te kiezen, zijn zij minder snel gedwongen om werknemers een vast contract aan te bieden. Op deze manieren behouden horecaeigenaren hun flexibiliteit.

Focussen op het ondernemen

Maar de ondervraagde horecaondernemers hadden nog meer redenen om te kiezen voor de diensten van een horeca payrollbedrijf. Zoals u waarschijnlijk weet, neemt een payrollbedrijf ook de salarisadministratie en de bijbehorende risico’s en verplichtingen over. De horeca eigenaren hoeven zich op deze manier geen zorgen meer te maken over de arbeidscontracten, ARBO-zaken, loonbetalingen, pensioenen en verzekeringen. Omdat de ondernemers hier geen tijd en energie meer in hoeven te steken, kunnen zij zich meer veel focussen op het ondernemen.

Minder administratieve rompslomp

Een laatste reden die wij zullen bespreken in dit blog, heeft ook te maken met de piekmomenten van horecaondernemingen tijdens bepaalde seizoenen. Tijdens de piekmomenten wisselt het personeel regelmatig. Dit brengt veel administratieve rompslomp met zich mee. Gelukkig kunnen de specialisten van een payrollbureau de personeelsadministratie van de ondernemer overnemen.

Bel of mail een payrollbedrijf bij u in de buurt

Wilt u meer informatie over payrollen als horecaondernemer? Of wenst u meer te weten te komen over andere redenen om over te stappen op payroll? Benader dan een payrollbedrijf bij u in de buurt. Zij geven u graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden en redenen om over te stappen.